Datele administratorului de date personale

Safe Claims Ltd, adresă de înregistrare: Kemp House 152 – 160 City Road London EC1V 2NX.

Safe Claims, ca proprietar al site-ului www.omniclaim.co.uk, este compania responsabilă de colectarea și prelucrarea datelor personale ale utilizatorilor săi. Societatea este înregistrată sub numărul 07470253, codul de înregistrare TVA GB 113322763, număr de licență al Ministerului Justiției CRM26705.

Tipul de date cu caracter personal prelucrate de către Safe Claims

Safe Claims colectează și procesează diverse tipuri de date despre utilizatorii săi, inclusiv în special:

  •     Datele de identificare și de contact – numele, prenumele, data nașterii, adresa de domiciliu, adresa de e-mail, numărul de telefon, fotografiile / capturile de ecran ale documentelor.
  •     Documente care rezultă din contractul încheiat între Client și Safe Claims Ltd.
  •     Alte date, de exemplu, istoricul contactelor clientului cu compania sau înregistrările convorbirilor telefonice.
Cum colectăm datele personale și alte date

Domeniul de aplicare al datelor cu caracter personal colectate de Safe Claims depinde de serviciul utilizat de utilizator.

Utilizatorul ne oferă informații când:

  •     ne contactează (prin e-mail, prin telefon, prin chat sau prin completarea formularului de contact de pe site-ul nostru), de asemenea atunci când Safe Claims contactează utilizatorul.
  •     se înregistrează pe site-ul nostru pentru a utiliza serviciile,
  •     completează formularul

Safe Claims Ltd obține date din următoarele surse:

  •     din widget-urile rețelelor sociale disponibile pe site-ul nostru,
  •     din cookie-uri – când un utilizator vizitează site-ul nostru,
Scopul prelucrării datelor

Safe Claims utilizează datele utilizatorilor săi pentru a efectua operațiuni, adică pentru:

  •     Efectuarea unei proceduri de revendicare către bancă,
  •     comunicarea cu utilizatorii,
  •     îndeplinirea cerințelor legale impuse companiei Safe Claims,
  •     detectarea și prevenirea abuzului pe site,
  •     crearea de tot felul de analize și declarații statistice,
  •     administrarea, îmbunătățirea și personalizarea site-ului dvs.,
  •     marketing direct,
  •     trimiterea unui buletin informativ.
Destinatarii datelor

Safe Claims pot partaja datele utilizatorilor cu alte entități în următoarele situații:

  •     pentru a implementa prevederile regulamentului serviciilor Safe Claims sau în cazul asigurării drepturilor, proprietății și securității companiei / serviciilor furnizate de Safe Claims;
  •     respectarea cerințelor de reglementare și legale;
  •     în cazul în care implementarea serviciilor Safe Claims este efectuată în colaborare cu alți furnizori;
  •     în cazul vânzării sau transferului activității Safe Claims sau a oricărei părți a acesteia;
  •     în cazul în care lui Safe Claims îi solicită autoritățile, serviciile sau instituțiile competente să furnizeze accesul la datele utilizatorilor în cursul investigațiilor sau procedurilor. Safe Claims își rezervă dreptul de a raporta agențiilor relevante sau de a face schimb de informații cu companii relevante, care, în opinia noastră, pot fi dovezi ale activității ilegale desfășurate pe site-ul nostru sau încercarea de a realiza înșelătorii;
  •     necesitatea de a pune în aplicare acordurile încheiate de Safe Claims cu alte companii care furnizează servicii în domeniul larg al sprijinului proceselor de business (de exemplu, de marketing, administrare, suport IT.) – numai în măsura necesară pentru executarea serviciilor.

Pe baza situațiilor de mai sus, Safe Claims trimite date către următoarele categorii de destinatari de date:

  •     partenerii și colaboratorii noștri care oferă servicii de outsourcing în domeniul, printre altele customer service, suport pentru procese IT, vânzări și marketing,
  •     furnizorii de servicii de hosting,
  •     furnizorii de instrumente de comunicare,
  •     furnizorii de media socială,
  •     furnizorii de servicii care susțin detectarea și depanarea pe site, organisme și instituții publice,
  •     furnizorii de instrumente pentru a optimiza serviciile oferite pe internet,
  •     Băncile și alte instituții de plată – în scopul realizării contractului încheiat cu clientul,
  •     Banki i inne instytucje płatnicze – w celach realizacji umowy zawartej z Klientem,
  •     furnizorii de instrumente de management de proiect,
  •     furnizorii de instrumente pentru gestionarea și trimiterea de buletine de știri,
  •     companii de consultanță și servicii juridice.
Marketing/ Remarketing

Utilizăm serviciile furnizorilor de soluții pentru a rula campanii de remarketing, adică pentru a afișa anunțurile noastre în rețelele lor. Aceste companii folosesc o varietate de tehnologii, inclusiv cookie-uri, pentru a vă prezenta conținut de marketing adaptat preferințelor dvs. Când vizitați site-ul nostru, vom plasa automat cookie-urile în browser-ul dumneavoastră (așa-numitele “cookies”) de la furnizorii noștri. Acest lucru ne permite să monitorizăm comportamentul dvs. online, de exemplu, ne furnizează informații dacă ați vizitat deja site-ul nostru web în trecut. Aceste informații, profilul dvs. demografic (construit pe baza istoricului căutării, locației, vârstei, sexului etc.) este utilizat pentru a afișa anunțurile dvs. atunci când navigați pe site-uri Web. În plus, folosim datele clienților noștri, de exemplu, o adresă de e-mail, pentru a le potrivi în rețelele furnizorilor noștri, astfel încât să poată afișa conținut publicitar personalizat acestora.

Dacă nu doriți ca informațiile despre dvs. să fie utilizate în acest fel, trebuie să modificați setările de confidențialitate din browserul dvs.:

Preferințe privind comunicarea de marketing

Avem nevoie de consimțământul dvs. explicit de a vă trimite conținut de marketing prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare. Puteți accepta să primiți informații despre oferte speciale, concursuri sau alte materiale promoționale de la Safe Claims prin e-mail sau prin numărul de telefon (SMS sau apeluri primite).
Pentru a vă înregistra preferințele de marketing, Safe Claims a creat un instrument special disponibil pentru utilizatorii înregistrați.

Trimiterea datelor în afara SEE

Unii dintre furnizorii noștri de servicii se află în afara UE, de aceea datele dvs. personale pot fi trimise și în afara UE. Din cauza necesității de a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor, majoritatea furnizorilor de servicii sunt membri ai Cadrului de protecție a confidențialității (Google, Facebook, Microsoft, Mailchimp). În contractele semnate cu partenerii noștri, folosim clauze care sunt în conformitate cu decizia Comisiei Europene privind clauzele contractuale standard privind transferul de date cu caracter personal către procesatorii de date stabiliți în țări terțe – 2010/87 / UE. Conținutul deciziei este disponibil la adresa:

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/PL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32010D0087&from=en.

Stocarea și securitatea datelor

Datele personale colectate de Safe Claims sunt stocate pe servere situate în Uniunea Europeană. În acest proces, aplicăm cele mai înalte standarde de securitate și respectăm legile și reglementările relevante.

Comunicarea cu site-ul nostru se face folosind conexiuni criptate, folosind protocoale HTTPS. Datele transferate în acest mod nu sunt vizibile pentru alți utilizatori de Internet. Cu toate acestea, fiecare utilizator ar trebui să știe și să respecte regulile de securitate din rețea. Mai multe detalii despre acest subiect pot fi găsite pe site:

http://www.web.gov.pl/e-punkt-aktualnosci/331_4412.html.

În activitatea sa, Safe Claims a introdus proceduri pentru limitarea accesului la datele personale angajaților săi. Acest lucru înseamnă că accesul la aceste date este disponibil numai pentru cei care au nevoie de ea și în măsura în care este determinată de domeniul de aplicare al sarcinilor legate de un anumit loc de muncă.

De asemenea, acordăm importanță procedurilor de protecție a datelor cu caracter personal utilizate de companiile cu care cooperăm. Acestea trebuie să respecte cele mai înalte standarde de protecție a datelor cu caracter personal într-un anumit domeniu.

Perioada de stocare a datelor

Datele personale colectate de noi în vederea executării contractului cu dvs. sunt procesate atât timp cât sunt necesare pentru buna executare a contractului și, după încheierea contractului, pentru perioada necesară pentru posibila urmărire a creanțelor.

Datele personale prelucrate de Safe Claims, pe baza consimțământului dvs. Explicit, vor fi utilizate dacă nu o anulați.

Datele personale prelucrate de către Safe Claims pe baza intereselor legitime ale companiei noastre vor fi utilizate până când nu vom primi obiecții privind prelucrarea datelor dvs.

Drepturile utilizatorului

Safe Claims nu va folosi datele dvs. personale în alt mod decât cel stabilit în această politică de confidențialitate fără notificare prealabilă și consimțământul explicit al utilizatorului.

Utilizatorul trebuie să accepte să primească comunicări de marketing de la Safe Claims sau să retragă acest consimțământ. Puteți să o faceți prin telefon sau prin e-mail. În plus, în orice scrisoare de corespondență trimisă utilizatorului, Safe Claims va putea să acorde posibilitate de retragere a consimțământului utilizatorului de a continua să primească corespondența de acest tip.

Prin utilizarea site-ului Safe Claims, sunteți de acord cu utilizarea datelor dvs. personale cu privire la termenii stabiliți în acest document. Utilizatorul are dreptul să retragă acest consimțământ în orice moment. Pentru a face acest lucru, contactați Safe Claims în modul prezentat mai jos sau în fila Contact de pe site.

Într-o situație în care utilizatorul oferă Safe Claims datele personale ale unei terțe părți, aceasta înseamnă că a obținut în prealabil consimțământul acelei persoane pentru a transfera datele sale către Safe Claims.

Drepturile persoanei vizate

Regulamentul Parlamentului European și al Consiliului (UE) 2016/679 al (GDPR / RODO) prevede următoarele drepturi ale persoanelor ale căror date sunt prelucrate de Safe Claims:

  •     Dreptul de a fi informat cu privire la operațiunile de procesare
  •     Dreptul de acces la date
  •     Dreptul la rectificarea / completarea datelor
  •     Dreptul de a șterge datele (dreptul de a fi uitat)
  •     Dreptul de a limita procesarea
  •     Dreptul de a transfera date
  •     Dreptul la obiecție

Dacă doriți să vă exercitați drepturile, contactați Safe Claims prin trimiterea unui e-mail la [email protected] Avem o lună pentru a răspunde solicitării dvs.

Avem dreptul de a refuza cererea persoanei vizate de a-și exercita dreptul de acces la date sau de a percepe o taxă rezonabilă pentru îndeplinirea unei astfel de solicitări dacă este excesivă sau neîntemeiată.

Dacă credeți că drepturile dvs. din cadrul GDPR au fost încălcate, aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritate – Biroul Comisarului pentru Informații din Marea Britanie – pentru mai multe detalii, vizitați pagina: https://ico.org.uk/global/contact-us/. De asemenea, puteți contacta orice organism național care supraveghează protecția datelor cu caracter personal în țările UE sau EFTA, dacă locuiți în afara Marii Britanii – http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

Profilarea, segmentarea și luarea automată a deciziei

Folosim profilarea și segmentarea clienților noștri doar pentru a personaliza comunicarea de marketing și / sau pentru a spori satisfacția utilizatorilor de pe site-ul nostru. O facem pe baza unor date precum țara de reședință, limba aleasă sau serviciul ales cel mai frecvent. În prezent, nu folosim instrumente care permit luarea deciziilor în mod automat. În plus, profilarea și segmentarea noastră nu are consecințe juridice asupra clienților.

Cu toate acestea, putem folosi profilarea pentru a preveni apariția unor fraude pe site-ul nostru. Acest tip de profilare poate avea consecințe juridice pentru clienții noștri.

Modificări ale politicii de confidențialitate

Safe Claims își rezervă dreptul de a modifica oricând prevederile acestui document. Toate modificările vor fi publicate pe această pagină, cu informații despre data schimbării. În cazuri speciale, informațiile despre modificările aduse Politicii de confidențialitate pot fi trimise utilizatorilor sub formă de corespondență prin e-mail. Vă rugăm să vizitați acest site cât mai des posibil și să citiți cele mai recente versiuni ale acestui document.

Contact

Dacă aveți întrebări suplimentare referitoare la Politica de confidențialitate Omni Claim, vă rugăm să ne contactați.